Artikel från Stockholms universitet
1 oktober 2001

Brita af Geijerstam och Arne Ruth promoverade till hedersdoktorer

Författaren, översättaren och danspedagogen Brita af Geijerstam – känd bland annat för sin kongeniala översättning av Winnie the Pooh- och förre chefredaktören och kulturjournalisten Arne Ruth är några av de tio högt förtjänta personer som promoverades till hedersdoktorer vid Stockholms universitets installations- och promotionshögtidlighet i Stockholms stadshus fredagen den 28 september. Då promoverades även 131 […]

Författaren, översättaren och danspedagogen Brita af Geijerstam – känd bland annat för sin kongeniala översättning av Winnie the Pooh- och förre chefredaktören och kulturjournalisten Arne Ruth är några av de tio högt förtjänta personer som promoverades till hedersdoktorer vid Stockholms universitets installations- och promotionshögtidlighet i Stockholms stadshus fredagen den 28 september.

Då promoverades även 131 personer av de rekordmånga 238 som disputerat under föregående läsår och sex jubeldoktorer (disputerade för femtio år sedan) . Dessutom installerades de 34 nya professorerna.

Tal, sång och musik
I högtiden ingick även sång och musik. En av de nya professorerna, Jonas Agell, nationalekonomi, höll installationsföreläsningen med rubriken Varför tycker alla så illa om fastighetsskatten.

För de promoverade skjöts salut från en luftvärnsautomatkanon uppställd på Riddarholmskajen, riktad mot Västerbron.

Kvällen avslutas med bankett i Gyllene salen och dans i Blå hallen.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera