Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

18 juni 2001

Redo för SUCCESS

Dan-Anders Lidholm har nyligen utsetts till ny VD för Stockholm University Center for Continuing Education and Study Services, SUCCESS AB. Dan-Anders Lidholm kommer närmast från AstraZeneca AB där han varit chef för företagets strategiska kompetensförsörjning. I hans långa karriär ingår bland annat en doktorsexamen i mikrobiologi vid Stockholms universitet, postdoktorala studier vid Washington University School […]

Dan-Anders Lidholm har nyligen utsetts till ny VD för Stockholm University Center for Continuing Education and Study Services, SUCCESS AB.

Dan-Anders Lidholm kommer närmast från AstraZeneca AB där han varit chef för företagets strategiska kompetensförsörjning. I hans långa karriär ingår bland annat en doktorsexamen i mikrobiologi vid Stockholms universitet, postdoktorala studier vid Washington University School of Medicine och Harvard University i USA samt arbete som gruppledare vid Karolinska Institutet.

SUCCESS AB är ett helägt dotterbolag till SU Holding AB och ska tillsammans med forskare och lärare paketera, aktivt marknadsföra och förmedla utbildningar till företag och organisationer.
– Vi ska vara en inkörsport till universitetet för det omgivande samhället och ett stöd för universitetets institutioner. Vårt mål är att kraftigt öka uppdragsutbildningen vid Stockholms universitet inom ramen för den tredje uppgiften, dvs samverkan med det omgivande samhället, en uppgift för högskolan förutom utbildning och forskning. Uppdragsutbildningen ska hålla samma höga kvalitet som Stockholms universitets övriga utbildningar, säger Dan-Anders Lidholm.

Överskottet från uppdragsutbildningen återinvesteras i universitetet.
– På så sätt kan vi medverka till att säkerställa Stockholms universitets långsiktiga finansiering, säger Dan-Anders Lidholm.

Ny utbildningssamordnare vid SUCCESS AB är Veronica Dahlquist.


Dan-Anders Lidholm nås på tfn: 16 23 57, e-post: dan-anders.lidholm@success.holding.su.se
Veronica Dahlquist nås på tfn 674 77 17, e-post: veronica.dahlquist@success.holding.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera