Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

16 februari 2001

Stockholms juriststudenter till final för åttonde gången i internationell rättegångstävlan i EG-rätt

Ett lag från Stockholms universitet har åter tagit sig till final i den årliga tävlingen i EG-rätt. Den mycket prestigefyllda rättegångstävlingen European Community Law Competition Moot Court baseras på ett fiktivt rättsfall. Tävlingen sker på två språk, engelska och franska, och avgörs av de riktiga domarna i EG-domstolen. Stockholms universitets juriststudenter vann både lagvis och individuellt i Maastricht. Av 80 tävlande lag från hela Europa möts nu de fyra bästa lagen för den avgörande finalen i mars.

Det tävlande laget med studenter från Stockholms universitet består av Dovile Burgiene, Hilding Lundkvist and Kaarli Eichhorn. Den individuella tävlingen vanns av Helge Kleinwege. De fyra kommer att åka till Luxemburg och tävla i finalen inför domarna. Det finns också en möjlighet att Stockholms universitet kommer att representeras av ett lag till i finalen. Ett annat lag från Juridiska institutionen tävlar regionalt i Florens i slutet av februari och de har också möjlighet att komma till semifinal.

Det är åttonde året i rad som ett lag från Stockholms universitet vinner den regionala tävlingen. Inget annat universitet i Europa har kommit till finalen så många gånger, vilket tydligt visar att Juridiska institutionen vid Stockholms universitet håller en mycket hög nivå på sin EG-rättsutbildning.

Stockholms studentlag sponsras av Lagerlöf & Leman, Advokatbyrå och stiftelsen Företagsjuridik.

För mer information om tävlingen se www.elmc.org

För ytterligare information, kontakta:

Patricia Shaughnessy, kursföreståndare EG processrätt,
tfn 08-16 26 14, Mobil: 0708- 13 67 68, e-post: patricia.shaughnessy @juridicum.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera