Artikel från Stockholms universitet
15 januari 2001

“Språkbiten” ett nytt radioprogram om språk

Idag, måndag den 15 januari börjar P1 sända en ny programserie om språk, “Språkbiten”. Varje vardag kl. 18.55 kan lyssnarna, under tre minuter, höra språkforskare från Stockholms universitet tala om allt från skillnaden mellan manligt och kvinnligt språk till vilket inflytande främmande språk har på svenskan.

– Språk är viktigt. Språk är roligt. I “Språkbiten” leder vi lyssnarna på en upptäktsfärd i språkens värld, en värld som inte bara är rik och varierande utan också föränderlig och förunderlig, säger Britt-Louise Gunnarsson, professor i svenska.
“Språkb

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera