Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 januari 2004

Ny professor i demografi

Elizabeth Thomson har anställts som professor i demografi.

Thomsons forskning fokuserar på barnafödande, samboende och giftermål, liksom familj och hushållsstruktur. Hennes arbete är till största delen baserat på familjesociologiska teorier samt genusteori och socialpsykologi. Hon är framför allt känd för sina analyser av pardata, som inkluderar en studie av svenska par intervjuade år 1992. På senare tid har hon analyserat beslut om barnafödande i styvfamiljer, och konsekvenser av civilståndsförändringar för valet av sterilisering som preventiv metod. I båda fallen handlar det om komparativ forskning, med användning av data från ett flertal europeiska och andra i-länder. Hon har publicerat artiklar i välrenommerade tidskrifter som Demography, Journal of Marriage and the Family, Population Studies och Gender and Society.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera