Simone på Tekniska museet i Stockholm
Artikel från forskning.se

Forskning.se har lanserat en kunskapsöversikt om artificiell intelligens, och byggt en helt egen artificiell intelligens, Simone, som nu ställs ut på Tekniska museet i Stockholm. Syftet är att väcka intresse för ämnet, visa var forskningen står idag och vilka konsekvenserna kan bli. Se filmen från invigningen här: Lydiga besökare, raka led, ordning och reda – […]

Forskning.se har lanserat en kunskapsöversikt om artificiell intelligens, och byggt en helt egen artificiell intelligens, Simone, som nu ställs ut på Tekniska museet i Stockholm. Syftet är att väcka intresse för ämnet, visa var forskningen står idag och vilka konsekvenserna kan bli.

Se filmen från invigningen här:

Lydiga besökare, raka led, ordning och reda – det är målet för den artificiella intelligensen Simone, som flyttat in på Tekniska museet.

Simone, eller på programmeringsspråk – SIM.ONE är namnet på det digitala ansikte som blickar ut över besökarna i Tekniska museets stora utställningshall och uppmanar dem att göra som hon vill. Konstverket är specialframtaget av forskning.se och ingår i Digital Now, Tekniska museets satsning på att visa konst som skapats med digital spjutspetsteknik.

Förutom att interagera med Simone kan besökare även kika in i den artificiella intelligensens “hjärna” och lära sig mer om hur AI fungerar.

Utställningen pågår 30 augusti-30 november 2017

Läs mer på: www.forskning.se/ai

Simone på Tekniska museet i Stockholm

 

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera