1. Kvinna tränar armstyrka på ett gym.
  5 april 2024

  Postcovid inget hinder för att träna

  Personer som lider av postcovid har avråtts från att motionera för att inte riskera att symtom förvärras. Men nu kan forskare från Karolinska institutet visa att måttlig träning inte behöver vara skadligt.

 2. Kvinna lutar huvudet mot händerna.
  26 mars 2024

  Högt blodtryck kopplas till ökad risk för postcovid

  Patienter som drabbats av postcovid lider ofta av intensiv trötthet och andningssvårigheter. En ny studie visar även att högt blodtryck kan vara en riskfaktor för postcovid.

 3. En vit tryckkammare med fönster och blå madrass som syns bakom fönstret.
  22 februari 2024

  Tryckbehandling testas mot post-covid

  Syrgas i hög dos under tryck tros kunna stressa ihjäl gamla immunceller och lämna kvar ett yngre och bättre fungerande immunsystem. Nu ska metoden testas mot post-covid.

 4. Kvinna med munskydd får vaccin
  23 november 2023

  Markant lägre risk för postcovid hos vaccinerade

  Personer som vaccinerat sig löper betydligt lägre risk att drabbas av postcovid efter en covidinfektion. Det visar en studie vid Göteborgs universitet.

 5. 25 oktober 2023

  Postcovid kopplas inte till skador i hjärnan

  Postcovid tycks inte bero på en pågående infektion i hjärnan eller en aktiv hjärnskada. Det visar en studie vid Göteborgs universitet.

 6. 19 september 2023

  Postcovid – forskarnas bild klarnar allt mer

  Varför får en del så långdragna symtom efter covid-19 och vad beror de på? En översiktsstudie har tittat på vad forskningen säger om störningar i kroppen vid postcovid.

 7. Kvinna luktar på en citron
  28 februari 2023

  Symtom vid postcovid kan spåras i dna

  Vid postcovid syns en omprogrammering av vilka gener som är aktiva i en cell. Det kan förklara symtom som försämrat smak- och luktsinne, visar forskning.

 8. Sittande man med mörkt skägg coronatestas av person i vit rock via pinne i näsan
  2 december 2022

  Luktförlust och andfåddhet hos många även efter mild covid-19

  Det blir allt tydligare att även mild covid-19 kan ge postcovid-besvär. Vanligast är förlust av lukt eller smak, följt av andfåddhet och symtom från bröstkorgen, enligt en studie av drygt 10 000 anställda i Västra Götalandsregionen.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera