1. 25 februari 2020

  Våra drömkänslor speglar hur vi mår

  Hur du känner i drömmen återspeglar sig i det vakna livet. Personer som mår bra har mer positiva känslor i sina drömmar än de som inte mår bra, enligt en avhandling inom neurovetenskap från Högskolan i Skövde.

 2. 1 juni 2017

  Valfrihet i psykiatrin kan ge mardrömmar

  Oro över att den utförare man har valt kanske inte klarar sig i konkurrensen överskuggar glädjen att själv kunna välja. Oförutsägbarheten kan ge både ångest och mardrömmar. Det visar Maria Fjellfeldt i en ny avhandling vid Umeå universitet där hon har studerat valfrihetssystem inom...

 3. 21 januari 2016

  Mellan sömn och vakenhet kan vi styra våra drömmar

  En klardröm innebär att du i din dröm blir medveten om att du drömmer och fortsätter att drömma med den insikten i behåll. Vissa kan till och med styra drömmens innehåll. Är du inte där än finns det mängder med tekniker för att hjälpa dig på traven.

 4. 19 januari 2016

  Forskning på jakt efter drömmarnas betydelse

  En nattlig terapi, en återställning av den emotionella balansen eller mental träning inför riktiga och hotande situationer. Teorierna om varför vi drömmer är många och varierande, gemensamt är dock att ingen forskare kan ge ett säkert svar.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera