Artikel från RISE Research Institutes of Sweden

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

27 november 2014

SP Process Development vald som prioriterad leverantör för farmaceutisk läkemedelsutveckling (CMC)

SP Process Development har valts som prioriterad leverantör för utveckling av läkemedel och CMC-verksamhet av Karolinska Development AB, som handhar en av de största portföljerna med life science-företag i Europa.

Vi är stolta över att kunna meddela att SP Process Development har valts som prioriterad leverantör för utveckling av läkemedel och CMC-verksamhet av Karolinska Development AB, som handhar en av de största portföljerna med life science-företag i Europa

SP Process Development har valts efter ett noggrant urvalsförfarande i konkurrens med de ledande leverantörerna av CMC-utvecklingsverksamhet i hela Europa.

Genom samarbetet med Karolinska Development etablerar sig SP Process Development som en erkänd samarbetspartner inom högkvalitativ och integrerad toppmodern utveckling av nya läkemedelsprodukter.

Avtalet ger Karolinska Developments dotterbolag tillgång till SP Process Developments stöd inom utvecklingen av läkemedelssubstanser och läkemedelsprodukter – för en smidigt övergång från laboratoriefasen till den kliniska fasen och den färdiga produkten.

FAKTA
Om SP Process Development: SP Process Development är ett svenskt forskningsinstitut med fokus på utveckling av kemiska processer och läkemedelsprodukter. Huvuduppgiften är att bygga, använda och tillhandahålla expertis för att öka framgången för akademiska och industriella aktörer inom utvecklingen av nya produkter och produktionsprocesser. För mer information om SP Process Development, besök: www.sp.seprocessdevelopment.

Om Karolinska Development: Karolinska Developments mål är att skapa värde för patienter, forskare, investerare och samhället genom att utveckla innovationer från världsledande forskning till olika produkter som kan tas fram i samarbete med andra parter. För mer information, vänligen kontakta: www.karolinskadevelopment.com

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera