Artikel från Linköpings universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

24 maj 2004

LiU stärker forskning om projektledning

Linköping Project Center siktar på världstoppenLinköpings universitet har under tio års tid byggt upp en stark kompetens kring ledning och styrning av industriella projekt. Nu startas Linköping Project Center (LPC), ett centrum för utbildning och forskning med målet att bli världsledande.

– LPC är ett sätt att ytterligare förstärka vår verksamhet och tydliggöra vår strategiska inriktning. Sedan flera år har vi ett av Europas främsta chefsutvecklingsprogram i projektledning. Nu vill vi också lyfta fram forskningen på området, säger Magnus Holmström, prefekt vid Ekonomiska institutionen.

Linköpings universitet har redan idag ett stort kursutbud i projektledning, med kurser på de flesta civilingenjörsutbildningar och fördjupningsinriktningar på Ekonomprogrammet och Industriell ekonomi. LPC kommer att bidra positivt även till grundutbildningen.

– Vi har ett spännande och intressant arbete framför oss. Att organisera verksamhet i projekt blir allt vanligare och det är viktigt att vi forskar och utbildar inom detta område, säger Jonas Söderlund, LPC:s föreståndare.

Vid starten deltar närmare 20 disputerade forskare, varav fyra professorer, och ett tiotal doktorander i centrets verksamhet.

Kontaktinformation
Jonas Söderlund, föreståndare LPC
jonso@eki.liu.se
070-7837176

Magnus Holmström, prefekt Ekonomiska institutionen
magho@eki.liu.se
013-281000

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera