1. placeholder bild.
    16 september 2013

    Kostbehandling minskar magproblemen för personer med diabetes

    Många patienter med diabetes har en fördröjd magsäckstömning vilket ger symtom som illamående, kräkningar och aptitlöshet. En avhandling vid Sahlgrenska akademin visar att en kost bestående av mat som lätt faller sönder till små partiklar, till exempel kokt potatis och fiskgratäng, kan...

  2. placeholder bild.
    28 maj 2013

    Hälsosam nordisk kost gav förbättrade blodfetter

    Hälsosam nordisk kost kan förbättra blodfetterna och därmed minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. Det visar en studie som Lunds universitet deltagit i. Dessutom minskade halten av en så kallad inflammationsfaktor som är förknippad med förstadiet till diabetes.

  3. placeholder bild.
    21 maj 2013

    Kostfiber i cikoria bra för tarmfloran

    Cikorian är en smaklig och utmärkt fiberkälla för både grisar och kycklingar. Inblandning av cikoriablad i fodret förändrar mag-tarmflorans sammansättning och gynnar hälsofrämjande mikroorganismer, utan nämnvärd negativ inverkan på djurens tillväxt. Det visar Haoyu Liu i en avhandling...

  4. placeholder bild.
    27 juli 2011

    Ny studie visar samband mellan kost och skolbetyg

    Ungdomar som äter mat med mycket folat lyckas bättre i skolan. Det visar en svensk studie som publicerats i den ansedda tidskriften Pediatrics. Forskningen leds av Torbjörn Nilsson, professor i biomedicin vid Örebro universitet och överläkare vid Universitetssjukhuset Örebro.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera