Tema

Fyra Life Science-projekt inom Flemingsberg Science tar steget till affärsdrivande verksamheter

De fyra första affärsdrivande verksamheterna från Flemingsberg Science har presenterats: Aventyn AB, M3DTEC AB, Living Lab och Cellprotect Nordic Pharmaceuticals AB. Målet är 30 nya verksamheter till den sista april 2014.

Cellprotect Nordic Pharmaceuticals AB utvecklar ett läkemedel mot den idag obotliga cancersjukdomen multipelt myelom. Forskningen sker inom framtidsområdet cellterapi och i nära samverkan med bland andra Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset.

– Det är utmanande att utveckla ett företag så här nära offentlig hälso- och sjukvård. Flemingsberg Science har hjälpt oss att hitta alternativa utvecklingsvägar andra än de traditionella, där riskapitalet ofta är en drivande faktor, säger Karin Mellström, VD för Cellprotect.  

De tre ytterligare projekten visar den starka bredden inom Flemingsberg Science:

M3DTEC AB har utvecklat den traditionella sugklockan till en ny mätmetod som kan ge säkrare förlossningar.

Aventyn AB är ett amerikanskt bolag som nu etablerar dotterbolag i Flemingsberg.

Living Lab är ett utvecklingslabb för cellterapi inom Innovationsplatsen, Karolinska Universitetssjukhuset.

Projektet Kraftcentrum Flemingsberg drivs av Flemingsberg Science har som mål att skapa 30 nya verksamheter till sista april 2014. Resultatet syns i såväl nya företag som i produktutvecklingar, utlicensieringar och nya samarbeten.

– Vi bygger nya affärer från grunden i samarbete med hälso- och sjukvård, akademier och näringsliv. Allt för att vi ska kunna möta värdens stora utmaningar: kostnadseffektivitet, tillgänglighet och patientsäkerhet, säger Björn Varnestig, VD Flemingsberg Science.

FAKTA
Stiftelsen Flemingsberg Science främjar samarbetet mellan akademi, näringsliv och samhälle i Flemingsberg. Bakom stiftelsen finns Stockholms läns landsting, Huddinge kommun, Botkyrka kommun, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Södertörns högskola.

Läs mer om Cellprotect Nordic Pharmaceuticals AB respektive M3DTEC AB, samt Aventyn och Living Lab/Innovationsplatsen.

Vi finns där du är @forskningsnyhet

Fyra Life Science-projekt inom Flemingsberg Science tar steget till affärsdrivande verksamheter

 lästid ~ 1 min