Artikel från Umeå universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

12 oktober 2006

Handelshögskolan vid Umeå universitet i samma klass som London Business School

Världens ledande ackrediteringsorganisation för Management-utbildning EFMD, European Foundation for Management Development, i Bryssel, har efter en omfattande bedömning utfärdat kvalitetsstämpeln EQUIS till Handelshögskolan vid Umeå universitet.

Handelshögskolan vid Umeå universitet, USBE, är en av tio ekonomutbildningar i Skandinavien som får denna prestigefyllda utnämning. Ackreditering av EFMD innebär att utbildningen håller världsstandard och befinner sig i samma division som andra högpresterande skolor i världen som till exempel London Business School, INSEAD, Melbourne Business School och ESSEC Business School i Paris.

– Det här är ett kvitto på att de ansträngningar vi har gjort för att höja kvaliteten i våra utbildningsprogram har varit en bra strategisk satsning. Personalen har jobbat hårt i flera år för att vi ska komma upp i den kvalitetsstandard som är nödvändig för att spela i samma division som de bästa handelshögskolorna i världen, säger Agneta Marell, rektor på Handelshögskolan vid Umeå universitet.

– Vi har nu ökade möjligheter att utveckla utbildningens kvalité, forskningssamarbeten, student- och lärarutbyte samt att bredda vår Executive Utbildning. Det är ett fantastiskt styrkebesked för Handelshögskolan och en utomordentlig utgångspunkt för nya strategiska mål. Nu spänner vi bågen för att bli ännu bättre, fortsätter Agneta Marell.

Kontaktinformation
Kontakt:
Agneta Marell, rektor Handelshögskolan vid Umeå universitet
Tel: 090 – 786 55 11
Mobil: 070-207 2002
Agneta.Marell@usbe.umu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera